7 tips för friskt ett hår

Hej då torrt hår! 7 naturliga tips för ett friskt sommarhår

Vi hittade en fin artikel som bjuder på 7 naturliga hårvårdstips för ett friskt hår som vi gärna vill dela med oss av så här i sommartider! Artikeln är författad av Isabelle Hedander för Allt för Föräldrar.

Sol, vind och vatten. En underbar tid står för dörren. Men, sommaren innebär en prövning för håret som snabbt kan bli både blekt, torrt och livlöst. För sol, värme och bad torkar ut och bryter ner hårets protein, utplånar glans och lämnar hårstråna spröda.

Här är sju tips för ett friskt hår i sommar!

Sol, vind och bad sliter på håret. Men, om du förebygger och skyddar håret kan det behålla sin smidighet, spänst och styrka

Håret behöver vitaminer och mineraler
Våren är den perfekta tiden på året att ge håret extra vård och omtanke och det finns en hel del tips på hur man bäst skyddar håret – men för att bibehålla ett naturligt friskt hår krävs att kroppen har tillgång på viktiga vitaminer och mineraler. Det är steg ett.

7 naturliga hårvårdstips för ett friskt hår

 1. Vätska
  Drick mycket vatten, jämt fördelat över dagen. Det hjälper till att återfukta både kroppen och håret.
 2. Solskydd
  Skydda håret mot solens strålar med en keps, solhatt eller vira in håret i en sjal. Har du långt hår, fäst det i en hästsvans eller stoppa in håret under solhatt.
 3. Självtorka
  Låt håret självtorka så ofta som möjligt – en varm fön sliter hårt och torkar ut hårstråna.
 4. Tillför fukt
  Håret behöver fukt – en inpackning i veckan rekommenderas. Gärna över natten.
 5. Skölj bort klor
  Skölj alltid håret i ljummet vatten när du har badat i pool eller saltvatten. Eller, skydda håret genom att lägga i en inpackning och dra sedan på en badmössa innan du hoppar i poolen.
 6. Slopa produkter med sulfater
  Tvätta håret med schampo och balsam fritt från sulfater, och använd med fördel ett så kallat ”leave in” -balsam. Eller, lämna kvar balsam i topparna.
 7. Tillför näring
  Tänk på vad du äter så du hjälper till naturligt med näring inifrån. Komplettera gärna med en hårprodukt innehållande kisel och viktiga hårmineraler som zink, mangan, selen samt biotin. Fråga på hälsokosten. Och har du bara lite tålamod – för det kan ta några månader – så kommer du inte att ångra dig.

Källa: Kurera

Dela detta:
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *